En yakın perdeci

Ofis için perde seçimi

Pratik bilgiler
Ofis için perde seçimi

Ofis için perde seçimi yaparken dikkat edilecek hususlar da en az ev için perde seçimi yaparken dikkat edilen hususlar kadar önemlidir. Günümüz yaşam şartlarında insanlar evlerinden çok ofislerinde yaşamlarını geçirmekteler.

Bu tespiti yaptıktan sonra, madem ofiste geçirdiğimiz vakit evimizde geçirdiğimiz vakitten daha fazla, o halde ofisimiz için perde seçimi yaparken bunu göz önünde bulundurmalıyız diyebilirz.

Ofis için perde seçimi yaparken dikkat edilecek hususlardan bazıları, ofiste kullanılan mobilyaların renkleri, tarzları ayrıca mobilya haricinde parke rengi, ofisin yüksekliği, duvarların rengi ofis için perde seçimi yaparken dikkat edilecek hususlardan bazılarıdır.

Yukarda saydığımız hususların haricinde aşağıda hangi perde modelinin ofislerde hangi amaçla kullanılabileceğini göreceksiniz.

Her ofisin ihtiyaçları birbirinden farklıdır, perde seçimi yapılırken bu ihtiyaçlar göz önüne alınmalıdır. Kullanım amacına uygun perde seçimi hem maliyet hemde işlevsellik açısından büyük önem arz etmektedir. Örneğin toplantı odasında sunum yapılacağı zaman içerisinin karartılması gerekiyorsa seçmeniz gereken perde kesinlikle karartma stor perde olmalıdır.

Çok güneş alan bir mağazada içeriyi karartmadan sergilediğiniz ürünleri güneşten korumak istiyorsanız stor perde sizin için ideal bir ürün olacaktır.

Jaluzi Perde
Jaluzi perde kurumsal işletmelerde sembol haline gelmiş bir perde modelidir. Uzun yıllar şirketler pencerelerinde jaluzi perdeyi tercih etmişlerdir. Güneşi konumlandırma özelliği sayesinde kullanımı oldukça basit ve kolaydır. Çerveve üzerine ve çerçeve içerisine uygulanan jaluzi perdeler aynı zamanda çift cam arası uygulamalarıyla da seperatör görevi görmektedir. Son yıllarda stor perde ve zebra perde'nin yaygınlaşmasıyla birlikte jaluzi perde'ye olan talep azalmıştır. Jaluzi perdenin dezavantajı temizlik esnasında kırılan alüminyum slaytların düzelmemesidir. Jaluzi perde genel kullanım alanları ile idari kısımların tamamında tercih edilmektedir.

Ayrıca metal jaluzi perdelerin haricinde ahşap jaluzi perde mekanizmalı perde modellerinin zirve noktasıdır. Maliyet bakımından oldukça üst seviyede olan bu perdeler fırınlanmış bambu ahşabından imal edilmektedir. Oldukça maliyetli olan ahşap jaluzi perdeler genel müdür yada çok özel mekanlarında kullanılmaktadır.

Stor perde
Fiyat bakımından en ekonomik perde modelidir. Şirketler genel kullanım alanlarında sade ve şık bir görünüme sahip olmasından dolayı stor perdeyi tercih etmektedir. Ağırlıklı olarak idari kısımlar, genel kullanım alanları, ofis katları gibi alanlarda kullanılmaktadır.

Zebra Perde
Zebra perde stor perde kadar yoğun olarak kullanılan bir perde modelidir. Modeli itibariyle iki kat kumaştan üretildiğinden hem tül hemde güneşlik amacıyla kullanılmaktadır.
İki kat kumaştan üretildiğinden stor perde ile arasında %50 fiyat farketmektedir. Genellikle üst düzey yönetici odalarında, müşteri karşılama lobilerinde ve şirketin genel görünüm alanlarında tercih edilmektedir.