En yakın perdeci

Tül perde

Perde modelleri
Tül perde

Tül perdeler ince ve zarif yapılarıyla en çok tercih edilen perdeler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Tül perdeler, organze, keten, vual ve sable keten kumaşlardan elde edilmektedir.

Organze tüller şifon iplikle dokunurken keten tüller, keten ve polyester karışımı iplikle dokunmaktadır. Ayrıca bunların dışında, klasik olarak nakışlı grek brode tüller mevcuttur. Keten tüller yüzde yüz ham ketenden üretilmediği, içeriğinde polyester karışımı bulunduğu için keten görünümlü polyester olarak adlandırılmaktadırlar. Nakışlı grek brode tüller ve keten görünümlü polyester tüller ütü problemi bulunmaz.

Perdelerin asıl görevi evlerin mahremiyetini sağlamaktır. Mahtremiyet haricindeki görevi ise evlere dekoratif açıdan katkı sağlamaktır. Evi koruması, dekoratif olmasının yanı sıra tül perde çeşit ve modelleri temizlikleri ile de bayanlara kolaylık sağlamalıdır.

Ütü perdelerin sararmasına, zarar görmesine ve yıpranmasına sebep olur bu nedenle tül perde seçilirken ütüleme gerektirmeyen tüllerden tercih edilmesi işinizi kolaylaştıracaktır.Bir kez ütü yapılan perdenin her daim ütülenmesi gerekir. Tül perdelerin özellikle temizlik ile alakalı olan detaylarını perdeciden öğrenmek gerekmektedir.

Organize olarak dokunmuş olan kumaşların kesinlikle pileli şekilde dikilmesi gerekir. Çünkü organize olan kumaşların şık, düzgün, dekoratif ve düzgün durması için pileli olması şarttır.

Organze tüllerinizi ısıdan uzak tutun