En yakın perdeci

Jaluzi perde

Perde modelleri
Jaluzi perde

Jaluzi perde, avrupada uzun zamandır evlerde büyük beğeniyle kullanılırken, ülkemizde yakın döneme kadar daha çok ofis ve iş yerlerinde kullanılıyordu. Fakat son yıllarda ülkemizde evlerdede kullanımı yaygınlaşan jaluzi perdeler uzun dönem kullanılabilme imkanı sunması ayrıca pratik olması sebebiyle oldukça popüler bir perde halini aldı.


Jaluzi perdenin avantajları

Jaluzi perdenin belkide en önemli avantajı güneş ışığının istenildiği gibi kontrol edilebilmesidir. Jaluzi perdenin çubuğu kullanılarak güneş ışığının mekana ne kadar gireceğini ayarlayabilirsiniz. Ayrıca jaluzi aralıkları ayarlanarak üst taraftan veya alt taraftan bakıldığında mekanın dışardan görülüp görülemeyeceğini karar verebilirsiniz.

Jaluzi perdelerin görünümü normal perdelere oranla daha şıktır, özellikle ofis ve iş yerlerinde kullanılmasını tavsiye ediyoruz.

Güneşlik veya tül perdeler çekildiğinde odanın ışığını tamamen keseriz veya güneş ışığını tamamen içeri almış oluruz. Fakat jaluzi perdelerde durum daha kontrol altındadır. Jaluzinin perdelerin yönü ayarlanarak güneşin mekana ne yoğunlukta gireceğini kontrol edebiliriz.

Ayrıca yukarda saydığımız avantajların yanı sıra, jaluzi perdelerin ömrü diğer kumaş perdelere göre çok daha uzundur. Klasik kumaş perdeler yıkama sonrası zamanla yıprlar ayırca fazla güneş alan yerlerde klasik perdelerin ortalama kullanım süresi 2 ile 3 yıl kadardır. Jaluzi perdeler, akşap, metal veya plasikten imal edildiği için klasik kumaş perdelere göre çok daha sağlamdır. Jaluzi perdelerin ortalama kullanım süresi 5 ile 10 yıl arasındadır.


Jaluzi perde alırken nelere dikkat edilmeli?

Jaluzi perde alırken dikkat edilecek hususlardan bir tanesi mikron denilen boya kalınlığıdır. Eğer ahşap lajuzi tercih edilecekse gerçek ağaçtan imal edilen jaluziler tercih edilmelidir. Mutfak için jaluzi alırken mikro denilen metal jaluziler tercih edilmeli.

Evin salonu için tercih edilecek olan jaluzi perde modeli, 50 milimetre olarak bilinen kalın ahşap jaluzi olmalıdır. Ahşap jaluziler kullanılan malzeme itibariyle metal ve plastik jaluzilere göre daha pahalı bir perde olmakla birlikte kullanım süresi olarak plastik ve metal jaluziye göre daha uzun sürelidir.


Hangi jaluzi modeli hangi oda için tercih edilmeli?

Odamıza uygun jaluzi perde seçerken oldukça dikkatli davranmalı ve doğru jaluzi modelini terchi etmeliyiz. Evimizin salonu için dekoratif özelliği bulunan 50 milimetre ahşap jaluziler tercih edilmeli.

Mutfaklar için jaluzi seçilirken unutlmaması gereken şey, mutfağın diğer odalara göre daha sıcak olması, buharlı olması ve buharın yağ barındırmasıdır. Mutfaklarda temizliği daha kolay olan klasik, deliksiz, perfore olmayan metal jaluziler tercih edilmeli.

Yatak odalarında jaluzi kullanılmasını tavsiye etmiyoruz. Güneşi engellemek noktasında jaluzi perdeler az da olsa güneşi sızdıracağı için yatak odalarında jaluzi perde yerine arkası pvc kaplı stor perdeler tercih edilebilir.

Balkon için jaluzi seçerken ahşap jaluzilerden uzak durmalıdır.Balkonda toz miktarı fazla olduğu için ayrıca güneşide fazla aldığı için ahşap jaluzi kullanmak doğru bir tercih olmayacaktır. Bunun yerine mikronu daha kaliteli olmak şartıyla klasik metal jaluziler tercih edilmeli.