En yakın perdeci

Fon perde nedir?

Perde modelleri
Fon perde nedir?

Fon perde yada diğer adıyla drape fon perde, perde takımını tamamlayan aynı zamanda evin havasını değiştiren ve dekorasyonu tamamlayan bir perde çeşididir. Fon perdelerle evinize, bambaşka bir hava katabilirsiniz.

Fon perdeleri istediğiniz perde modelinin üzerine uygulayabilirsiniz. Fon perdeyi uygulayacağınız mekanlarda perdelerin duvara gelen kısımlarında çok güzel ve estetik bir görünüm sağlar.

Fon perdelerin büyük odalarda kullanılması görüntü açısından daha iyi bir sonuç verecektir. Özellikle L şeklinde olan cam türleri için iki tarafa düz fon perde tam ortayada kum saati şeklinde bağlanmış bir fon perde oldukça güzel bir görüntü verecektir.

Fon perde için her türlü kumaş kullanılabileceği gibi ağırlıklı olarak saten kumaş tercih edilmektedir. Ayrıca tül perde ile fon perde yapılabilir. Tül perdeyi fon perde olarak kullanmak için tül perdenin etek kısımları bir birine bakacak şekilde çevrilerek kullanılabilir.

Ev dekorasyonunda oldukça popüler olan fon perdeler; estetik bir görünüme sahip olduğu için, modernleşen perde sektöründe popülerliğini korumaktadır.

Fon ve perdelerinizi çamaşır makinesinde 30 derecelik ısıda ve hassas program ile yıkayabilirsiniz.